اسپوندیلوز (Spondylosis)‏

اسپوندیلوز عبارت است از ساییدگی و فرسایش مفاصل ستون مهره‌ها. با افزایش سن ، میزان آب و محتوای پروتئینی غضروف های بدن کاهش می یابد.

اسپوندیلوز (Spondylosis)‏

اسپوندیلوز (Spondylosis)‏

اسپوندیلوز (Spondylosis)

اسپوندیلوز ساییدگی و فرسایش مفاصل ستون مهره‌ها  آرتروز دژنراسیون دیسک بین مهره ای ساییدگی ستون فقرات یا ستون مهره ها  آرتروز ستون مهره درد و گزگز و بی حسی اندام‌ها  دیسک های کمری  کمر دردهای آزاردهنده  فتق بیشتر دیسک  لنگیدن پاها اسپوندیلوز عبارت است از ساییدگی و فرسایش مفاصل ستون مهره‌ها. با افزایش سن ، میزان آب و محتوای پروتئینی غضروف های بدن کاهش می یابد. این تغییرات موجب ضعیف تر شدن و شکنندگی بیشتر مفاصل و سطوح غضروفی آنها خواهد شد. این تغییرات که با افزایش سن پدید می آیند، در اصطلاح علمی دژنراسیون نامیده می شوند.

این تغییرات همان حالتی است که به اسم آرتروز نامیده می شود. دژنراسیون دیسک بین مهره ای را در اصطلاح علمی اسپوندیلوز می نامند.اسپوندیلوز یا ساییدگی ستون فقرات یا ستون مهره ها بسیار شایع می باشد.

درآرتروز ستون مهره، هم دیسک ها و هم سطوح مفصلی دچار ساییدگی می شوند. بعضی از مواد دیسک و غضروف یا سطح مفصلی در این ساییدگی از بین می رود و ستون فقرات سفت می شود.

در حالت پیشرفته آرتروز ستون مهره به دلیل فشار بر ریشه اعصاب، درد و گزگز و بی حسی اندام‌ها رخ می‌دهد.

علائم حسی و حرکتی آسیب ریشه مانند درد و ضعف عضلانی بسته به محل عصب‌دهی دارد.

تخریب دیسک های ناحیه پشت با دردهای جدار قفسه سینه و درگیری دیسک های کمری باعث کمر دردهای آزاردهنده خواهند شد.
تغییرات ساییدگی ستون فقرات بیشتر در ناحیه مهره های کمری دیده میشود که به آن اصطلاحا اسپوندیلوز کمری گفته می شود.

اسپوندیلوز کمری بیشتر در مهره های پایینی کمر، بخصوص در بین مهره های چهارم و پنجم کمر و بین مهره پنجم و قسمت اول استخوان خاجی رخ می دهد و منجر به بروز دردهای سیاتیکی می گردد.

این حالات در همه گروه های سنی می توانند دیده شوند، اما در سالمندان شایع ترند.

وقتی دیسک بین مهره ای دچار این تغییرات شد، قابلیت بیشتری برای فتق و بیرون زدگی پیدا می کند.

فتق بیشتر دیسک و بیرون زدگی قابل توجه تر آن می تواند علائم و مشکلات پیچیده تری را ایجاد کرده و حتی با دردهای انتشاری به دست یا پاها (دردهای سیاتیکی) و یا علائم حسی - حرکتی مثل ضعف در قدرت عضلانی و گاه بی اختیاری دفع ادرار و مدفوع و نیز ناتوانی در راه رفتن و لنگیدن پاها تظاهر کند.

با این حال این حالت زیاد هم ناراحت کننده نمی باشد، واقعیت این است که بروز این تغییرات ساییدگی در افراد، لزوما باعث بروز پشت درد یا کمر درد نمی شود.

بسیاری از افرادی که دارای تغییرات شدید ساییدگی در مهره ها و ستون فقرات خود هستند، هیچ گونه مشکلی از نظر درد پشت یا کمردرد ندارند، در حالی که افرادی هم وجود دارند که تغییرات اندکی داشته ولی دارای دردهای شدیدی هستند.

رادیوگرافی، ام آر آی و سی تی اسکن می توانند اسپوندیلوز مهره ای را به صورت کاهش فاصله بین مهره های مجاور و در موارد پیشرفته به شکل تغییر شکل مهره های درگیر نشان دهند.

مراحل زودرس و اولیه این تغییرات در ام آر آی به شکل تیره رنگ شدن دیسک مبتلا در مقایسه با دیسک های سالم دیده می شوند.